De beek in de Laan van Klarenbeek

Carel van Aalst (1929) woonde in de jaren dertig op Prümelaan 40. De laan van Klarenbeek was nog in aanbouw en een geweldig speelterrein voor kinderen.

Over de beek in de Laan van Klarenbeek was bij iedere woning een bruggetje gemaakt Daaronder zaten toen visjes wij noemden het grondelingen en met Ben de Seveaux was ik er erg op gebrand die beesten te vangen met een stok een stuk touw en een vette pier, Helaas was dit vissen op particulier terrein en dus verboden maar we zijn zo vaak weggejaagd dat er tenslotte geen visje meer te bekennen viel.

Voor dat de woningen daar gebouwd werden was er nog een uitgebreide zandvlakte, waar we kuilen groeven en verstoppertje speelden in de rioolbuizen die er voor de bouw lagen. Er werd daar ook oorlog gevoerd met de jeugd van Plattenburg. De wapens die gebruikt werden waren bakstenen en, veel gevaarlijker, katapulten Ver voor de oorlog hadden wij daar al eenmansgaten.

Er was daar ook een verbinding van de vijvers naar de beek die op de oude Velperweg stroomt. Die verbinding had betonnen wanden en heette dan ook voor ons de betonnen sloot. De beek loopt onder de Huijghenslaan door

Carel van Aalst

Leave a Reply

  

  

  

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.