Melkboer Egging

In de Prümelaan was het voor de oorlog altijd een drukte van belang. Elke morgen kwamen de meeste leveranciers met hun waren aan huis. Een daarvan was onze melkboer. Hij kwam uit Plattenburg en heette Egging.
Met paard en wagen ging hij langs zijn klanten in onze straat. Maar het bijzondere van “Jan de melkboer” was, dat als je er om vroeg mee mocht rijden op de bok
Als Jan zijn ronde gedaan had reed je helemaal mee naar zijn boerderij aan de Kernheimstraat en mocht je een kijkje nemen bij de koeien in de stal en genieten van de voor een stadsjongen zo bijzondere boerenluchtjes.
Zo af en toe mocht je wel eens de teugels vasthouden op de bok. Soms kreeg je een stukje kaas wat hij blijkbaar ook verkocht.
Na zo’n gratis ritje liep je voldaan weer naar huis, het was maar een paar minuten lopen,en je zag al weer uit naar de volgende rit met Jan de melkboer.En passant bedelde je dan nog even bij bakker van Asselt om een krentenbol, die je kreeg omdat wij klant waren.

Herinnering van Carel van Aalst

Opmerking redactie: De Kernheimstraat bestaat niet meer. Hij lag op het huidige AKZO-terrein ter hoogte van de Beeldhouwerstraat.

Leave a Reply