Voortaan kan iedereen zien waar en wanneer er in zijn of haar wijk ingebroken wordt. Misdaad in kaart, een nieuwe onderdeel van politie.nl, is live

Na het ingeven van een postcode bij Mijn Buurt op politie.nl, zie je een Google Maps-kaartje met alle woninginbraken in dat postcodegebied.

Met Misdaad in Kaart snijdt het mes aan twee kanten. We maken de burger bewust van wat er in zijn wijk gebeurt, waardoor hij meer aandacht heeft voor preventie. Daarnaast wordt de waakzaamheid in de eigen wijk groter.

Dat koppelen we aan de slogan: “112 daar pak je inbrekers mee!’

Misdaad in Kaart is helemaal gericht op het informeren van de burger en voor heel Nederland beschikbaar. We starten met woninginbraken, maar het is mogelijk om in de toekomst ook andere vormen van criminaliteit op de kaart te zetten. Denk aan fietsdiefstal en auto-inbraken.

Welke inbraken komen op de kaart?

De getoonde inbraken zijn in de afgelopen drie maanden gepleegd en er is aangifte van gedaan. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart. Naast inbraken en pogingen tot inbraak, laat de kaart ook insluipingen zien. Inbraken in schuurtjes en bergingen staan niet op de kaart.

Tim Heil
Wijkagent Velperweg-Nrd, Molenbeke, Angerenstein en St. Janskerkstraat eo.