Naar de website van:

Historie Angerenstein

Historische gegevens en verhalen van de wijk Angerenstein

Werkgroep Historie Angerenstein

De wijk Angerenstein is gebouwd op de grond van een aantal oude landgoederen: Klarenbeek, Angerenstein, Beekenkamp en Rennen-Enk. Over hun geschiedenis is veel informatie te vinden.

Een groepje wijkbewoners nam in september 2001 het initiatief om een boek over deze geschiedenis te maken. In november 2008 werd ‘Angerenstein, van landgoed tot woonwijk’ feestelijk aan de wijkbewoners gepresenteerd. Het boek besteedt niet alleen aandacht aan de rijke geschiedenis van de landgoederen, maar ook aan de bouwgeschiedenis van de wijk, de oorlogsjaren, de sociale opbouw en de ontwikkeling van het park. Het werd uitgegeven door Uitgeverij Matrijs. De oplage van 1100 exemplaren was binnen twee jaar uitverkocht; het boek is nu alleen nog tweedehands te verkrijgen.

Na verschijnen van het boek was er nog een grote hoeveelheid ‘restmateriaal’ in de vorm van foto’s en kleine wetenswaardigheden. Ook kwam er natuurlijk steeds nieuwe informatie boven water. Daarom besloot de Werkgroep Historie actief te blijven en een website te maken, die in februari 2011 werd gelanceerd. Ook schrijft de Werkgroep regelmatig stukjes in de wijkkrant.

De Werkgroep blijft op zoek naar historisch materiaal over de wijk, ook met de bedoeling om dit vast te leggen in het archief. U kunt dus altijd (scans van) uw kiekjes, dagboeken, brieven, ansichten enz. aanleveren! Dat kan via de website www.angerenstein-arnhem.nl/historie

Wij  kunnen ook het scannen voor u verzorgen als u niet over de mogelijkheid daartoe beschikt. U hoeft uw originelen dus niet af te staan.

U kunt uiteraard ook per telefoon of email contact opnemen.

Leden van de Werkgroep Historie Angerenstein:

Joost van Aalst (webmaster)                        jphvanaalst@gmail.com
Mariette Frieling (contactpersoon)              frielingua@hotmail.com
Hanneke van Zuthem                                   hvanzuthem@gmail.com

Contact:
Karthuizerstraat 72
Tel. (026) 36 47 304, of  06 4520 9697, of email: frielingua@hotmail.com

Naar de website Historie Angerenstein

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk de disclaimer van deze website en het privacystatement.