Welkom in de wijk

Nieuwe wijkbewoners

Met grote regelmaat komen er nieuwe mensen in onze wijk wonen. Veelal hebben zij gekozen voor Angerenstein vanwege de sfeer en het groen in onze wijk. Een goede keuze, maar dat er ook een actieve wijkorganisatie is willen wij de mensen graag laten weten.

Daarom zijn er drie mensen in de Werkgroep Welkom actief die de nieuwe bewoners een bezoek brengen. Naast informatie over alle activiteiten die plaatsvinden door het jaar heen, wordt er speciale aandacht geschonken aan de buurtpreventie binnen Angerenstein. Als attentie wordt een tijdschakelaar aangeboden.
Ook een bon voor een brood van bakker Hugen, het Angerensteintje, wordt overhandigd.
Zo proberen wij de bewoners ook te interesseren in het werk van de Stichting Wijkbelangen Angerenstein.

Het is soms moeilijk voor de werkgroepleden om informatie te krijgen over huizen die van eigenaar zijn veranderd of waarin nieuwe huurders zijn komen wonen. Daarom vragen wij buurtgenoten alert te zijn en melding te maken van veranderingen in de wijk bij de werkgroepleden (en ook dat kan via het contactformulier).

Een wandeling door Angerenstein

Het boekje Rondje Angerenstein bevat een wandeling met tekst en uitleg door onze prachtige wijk. De auteur Kees van Koppenhagen* neemt de wandelaar mee in zijn tijdreis aan de hand van allerlei zichtbare en onzichtbare verwijzingen naar het verleden: sporen van eeuwenoude landgoederen, statige villa’s, monumentale bomen, anekdotes over de Tweede Wereldoorlog, de bijzonderheden van bouwstijlen als art nouveau en nieuwe zakelijkheid.

Rondje Angerenstein is -tot de voorraad strekt- als papieren versie te koop voor slechts 5,00. Bestellen kan via het contactformulier. Er is ook een digitale bladerversie beschikbaar.

* Helaas hebben wij eind juli 2012 afscheid moeten nemen van deze creatieve en betrokken wijkbewoner.

Ommetje Angerenstein

Arnhem kent diverse ommetjes door buurten en parken, “Ommetje Angerenstein” is daar één van. Wilt u een ommetje maken door onze wijk en park Angerenstein, dan kunt u op de website van de gemeente de pdf downloaden en printen.