Thema: Groen en  Biodiversiteit

Angerenstein is een ruim opgezette wijk met veel groene tuinen en een schitterend stadspark; met recht een wijk om trots op te zijn. Een mooie basis om dit groene karakter nog verder te versterken en de biodiversiteit te vergroten en te zorgen voor meer hemelwateropvang. Dat is niet alleen winst voor de natuur maar ook winst voor het klimaat: hoe minder regenwater het riool instroomt hoe meer energie de waterzuivering bespaart. Tijd voor het verder toekomstbestendig maken van onze wijk! We gaan in Angerenstein van groen naar groener door 2 acties:

  1. Kennis delen over natuur- en klimaatvriendelijk tuinieren
  2. Inkoopactie groene daken;

 

Laten zien wat mogelijk is door te doen: samen bouwen aan toekomstbestendige tuinen in de wijk

Onze kennispartner is tuinontwerpster en wijkgenoot Anthonetta van Bergenhenegouwen heeft jaren ervaring met natuur- en klimaatvriendelijke tuinontwerpen. Ze laat zien welke inheemse soorten je kunt toepassen en hoe je een tuin maakt die vanaf het hele vroege voorjaar tot laat in de winter insecten, vlinders en vogels aantrekt en waar je alle seizoenen kunt beleven. We hebben haar gevraagd een voor buurtbewoners gratis tuin- en ontwerpconsult te geven met de focus op ontharding, bij- en vlindervriendelijk tuinieren en waterberging in de tuin. Waar mogelijk besteden we daarbij ook aandacht aan de balkons.

Bij de bijeenkomsten van Angerenstein Toekomstbestendig kunnen bewoners een gratis natuurvriendelijk tuin-consult krijgen. Buurtbewoners die naar aanleiding van dit bezoek met hun tuin aan de slag gaan vragen we om hun ervaring te en hun verhaal delen we met andere wijkbewoners.

Ook geven we tuintips en leuke voorbeelden van bijzondere planten en bomen in de wijk.

Daarnaast hebben wij in de wijk een hobbyplantenkwekerij: kwekerij Parkzicht waar mensen uit de hele stad en van ver daarbuiten naartoe komen voor de bijzondere planten. De werkgroep Groen en biodiversiteit deelt graag alle kennis en knowhow uit de buurt en uit de stad en attendeert de buurt op initiatieven als de Hommelsnelweg van de Bijenstichting.

Groene daken

Daarnaast zijn er behoorlijk wat daken waarbij vergroening mogelijk is. In navolging van een aantal andere Arnhemse wijken willen we de aanschaf van een groen dak vergemakkelijken door een inkoopactie.

De leden van de werkgroep zijn:

  • Lisette Burgers
  • Han de Haas
  • Anne-Marie Pronk
  • Marloes Tap

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk de disclaimer van deze website en het privacystatement.