Werkgroep Wijkveiligheid & Verkeer van de Stichting Wijkbelangen Angerenstein

Buurtpreventie en verkeerskwesties

De wijk Angerenstein doet aan buurtpreventie. Buurtpreventie is een vorm van gestructureerd overleg en samenwerking tussen de politie en de bewoners van een buurt, gericht op vermindering van criminaliteit in de woonomgeving. Op basis van meldingen en aangiften van betrokken en oplettende bewoners verkrijgt de politie specifieke informatie waarmee zij effectiever kan proberen criminaliteit te bestrijden, ten gunste van de leefbaarheid van de woonomgeving. Op hun beurt ontvangen bewoners van de politie gerichte informatie op grond waarvan zijzelf maatregelen kunnen treffen die de kans verkleinen dat zij getroffen worden door een vorm van criminaliteit. Verder wordt vanuit de wijk ook belang gehecht aan een zo optimaal mogelijke verkeerssituatie in en om de wijk.

WhatsApp Alarmgroepen

Er zijn in Angerenstein drie WhatsApp Alarmgroepen:

Angerenstein-Noord, het gebied tussen de Rosendaalseweg-De Goeijenlaan-Bernardlaan
aanmelden via 06-53150562

Angerenstein-Midden, het gebied tussen Julianalaan-Huijghenslaan
aanmelden via 06-55368605

Angerenstein-Zuid, het gebied tussen Huijghenslaan-Raapopseweg
aanmelden via 06-83996267

Er zijn al veel bewoners lid van deze alarmgroepen, wanneer u een bericht plaatst, dan komt dat bij meer dan honderd bewoners op hun telefoon met evenzoveel piepjes en trillingen.
Deze ALARM groepen zijn er specifiek om een ALARM MELDING te maken met betrekking tot CRIMINALITEIT, diefstal, inbraken, veroorzaakte schades.

Daarom: geen melding van vermiste huisdieren (doe dat op Nextdoor), geen Dankjewel reacties, kortom geen onnodige reacties.

Naar de Nextdoor website, klik hier.

 

De wijkagenten (Jan 2024)

Wijkagenten Arnhem

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk de disclaimer van deze website en het privacystatement.