Groen, groener, groenst: Angerenstein Toekomstbestendig!

Het groen van park Angerenstein en omgeving inspireert tot groene duurzame initiatieven. Initiatieven die bij een gezamenlijke aanpak ons als buurtbewoners helpen om nog groener te worden. We hadden als werkgroep Angerenstein Toekomstbestendig! graag op zaterdag 10 oktober 2020 aan jullie mooie voorbeelden laten zien. Die zaterdag was het namelijk de Dag van de Duurzaamheid. Er stond een ‘line-up’ klaar om ons allen te laten zien hoe we Angerenstein toekomstbestendig kunnen maken. Helaas heeft de weersverwachting en het Coronavirus ons doen besluiten om het event niet door te laten gaan. Daar balen we best van.

Maar niet te lang getreurd, in het voorjaar 2021 halen we het draaiboek voor het Groen Angerenstein Inspireert Event weer uit de kast. We zullen jullie tijdig laten weten wanneer we in het park te vinden zijn voor de groene, duurzame ideeën. Maar voor die tijd nodigen we je uit om al vast over een aantal inspiraties na te denken. En als je denkt: “dat spreekt mij aan, daar wil ik meer over weten” stuur ons dan een mailtje: angerenstein.toekomstbestendig@gmail.com.

Waar willen we namelijk samen mee aan de slag:

Groene daken zijn er in verschillende soorten en maten.  Ze nemen regenwater op, zorgen voor verkoeling van de omgeving, isoleren geluid en warmte, binden fijnstof, vergroten biodiversiteit en zien er ook nog eens mooi uit! Vind je dit wat? We zoeken buurtbewoners die hiermee aan de slag willen gaan en mee willen doen met een collectieve inkoop actie. Zo benutten we samen de gemeentelijke subsidie en maken we de wijk in één keer een stuk groener. Meld je bij ons.

Wil je in tijden van droogte toch nog wat water voor je tuin? Wil je geld besparen, maar vooral ook iets doen aan het waterprobleem bij hoosbuien? Is de regenzuil dan wat voor jullie. 026 Regenton maakt het je makkelijk. Zij helpen je bij aanschaf en installatie van een regenzuil in Arnhem. En wij bundelen de interesse. Meld je bij ons.

Heb je behoefte aan een tuinadvies zodat je de natuur helpt én je tuin omtovert tot een tuin vol bloemen? Een aantal mensen kunnen we verblijden met een gratis advies van professioneel tuinontwerper Anthonetta van Bergenhenegouwen (en buurtbewoonster) van Bloemen in de tuin bij het ontwikkelen van een natuurvriendelijke tuin. Interesse. Meld je bij ons.

Via infraroodbeelden kun je zien waar de meeste energie het huis verlaat. En kom je er dus achter wat je kunt doen om dit te voorkomen. Een ervaren coach van Energieloket Midden Gelderland maakt een scan van jouw woning. Van de scan ontvang je de foto’s en een kort advies. Bij een groep van 5 deelnemers is de warmtescan gratis. Interesse? Meld je bij ons.

Het gebruik van de deelauto’s is groeiende. Help ons aan een tweede We Drive Solar auto, dat zou dan een Tesla Model 3 kunnen zijn. Interesse? Kijk op http://www.wedrivesolar.nl en meld je aan.

Zou jij groenten, fruit, eieren en vlees van een eigen boerderij willen hebben? Samen duurzaam voedsel produceren op een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens. Meer weten van Herenboeren Arnhem-Noord? Stuur een email naar: herenboerenarnhemnoord@outlook.com.

En dan hebben we nog het volgende voornemen: lokale, groene, duurzame ideeën delen via onze wijkkrant en www.angerenstein-arnhem.nl of volg ons voor nieuws op https://m.facebook.com/Angerenstein-Toekomstbestendig.

 

Een groene groet van de werkgroep Angerenstein Toekomstbestendig!

Anne-Marie, Eric, Han, Hans, Jasper en Marc.

 

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Bekijk de disclaimer van deze website en het privacystatement.