Warmtecamerawandelingen in Angerenstein, meld u nu aan! 

Ook deze winter biedt Angerenstein Toekomstbestendig in samenwerking met Rijn en IJssel Energiediensten u de mogelijkheid om warmtebeelden te laten maken van uw huis, de zogenaamde ‘quick warmtescan’. Deze warmtescan is bedoeld als een eerste kennismaking voor mensen die nog geen of weinig isolatiemaatregelen hebben genomen. In de vroege avond loopt u samen met 5 tot 7 andere bewoners en iemand van de wijkwerkgroep Energietransitie langs de deelnemende woningen. De adviseur van Rijn en IJssel Energiediensten loopt mee en maakt opnames met de warmtecamera.
Deze quick scan wordt gratis aangeboden en geeft een eerste (beeldende) indruk van het warmteverlies van uw woning. Daarnaast krijgt u een aantal mogelijke energiebesparingsmaatregelen aangereikt.Tijdens de warmtecamerawandeling duurt elk bezoek aan een woning ongeveer 10 minuten. De achterkant van de woning kan alleen worden gefotografeerd als de adviseur binnendoor naar achteren kan lopen (anders kost het te veel tijd) . Ter plekke volgt een beknopte toelichting door de adviseur van Rijn en IJssel Energiediensten.

Een paar weken na de warmtecamerawandeling krijgt u per mail een rapportage met een aantal beelden van uw woning en die van de andere woningen die die avond bezocht zijn.

Aanmelden

De wandeling vindt plaats tussen 19.00 en 20.30 uur.

U kunt NU intekenen op de volgende data:
maandag 16 januari 2023
maandag 24 januari 2023
maandag 31 januari 2023
maandag 7 februari 2023

Geef s.v.p. minimaal twee data op zodat we een planning kunnen maken. Hoe meer beschikbaarheid hoe beter, omdat we dan de loopafstanden zo kort mogelijk kunnen houden.
Geef u uiterlijk vrijdag 23 december op via een mail aan angerenstein.toekomstbestendig@gmail.com, vermeld naam, adres, email, telefoonnummer en mogelijke data.
Er zijn ongeveer 25 plekken beschikbaar. Bij meer aanmeldingen zullen we overleggen met Rijn en IJssel Energiediensten of er in februari nog 1 of 2 extra avonden georganiseerd kunnen worden.
Per avond kunnen er 6 tot 8 adressen worden bezocht (afhankelijk van de loopafstand).
We streven ernaar de afspraken uiterlijk begin januari vast te leggen, u wordt dan per mail geïnformeerd.

Verdere informatie:

Voor een goede warmtescan moet het buiten redelijk koud zijn, bij een buitentemperatuur boven de 10 graden of veel regen gaat de warmtewandeling niet door. U krijgt uiterlijk 24 uur van tevoren een mail als de wandeling niet doorgaat.

  • Mocht de wandeling niet doorgaan, dan hebben we nog 2 reservedata achter de hand in februari.
  • Het hele huis moet van tevoren opgewarmd worden naar 20–22 graden. Dus in alle ruimten moeten de radiatoren open staan, gordijnen open en alle andere blokkades weghalen.
  • Dat opwarmen moet 5 uur van tevoren starten. Dus vanaf ongeveer 14 uur.

Bedoeld als eerste kennismaking

Het aanbod voor de gratis warmte scan is bedoeld voor mensen die nog weinig isolatiemaatregelen hebben genomen.Bewoners van (delen) van de Karthuizerstraat, de Laan van Klarenbeek, de Prümelaan, de Verlengde Prümelaan en de Julianalaan hebben een brief voor de maatwerkbenadering gekregen. Voor hen is het advies: doe daaraan mee en meld u dan niet ook nog eens aan voor een warmtecamerawandeling! Hebt u al isolatieglas (na 2010 HR++) en/of spouwmuurisolatie en wilt weten of daarmee het huis goed geïsoleerd is? Dan kunt u beter kiezen voor een uitgebreidere individuele (niet gratis) warmtescan, aan te vragen bij Rijn en IJssel Energiediensten.

Met vriendelijke groet,
Angerenstein Toekomstbestendig – Werkgroep Energietransitie

Hebt u nog vragen? Stuur een mail naar angerenstein.toekomstbestendig@gmail.com

We streven ernaar uw vraag binnen enkele dagen te beantwoorden.