De subsidieregeling woningisolatie bestaat nu een jaar. In het afgelopen jaar is door 250 woningeigenaren uit Arnhem subsidie aangevraagd voor het isoleren van hun woning (vloer, dak of gevelisolatie). In totaal is meer dan € 100.000,- aan subsidie uitgekeerd (€ 400,- per woning).

Door de woningeigenaren is in totaal voor bijna 20.000 m² aan isolatiemateriaal aangebracht. Door de maatregelen wordt jaarlijks de CO2 uitstoot in Arnhem met meer dan 200.000 kg vermindert. De woningeigenaren hebben zelf gemiddeld € 1.200,- geïnvesteerd, maar besparen op hun energie-rekening gemiddeld € 240,- per jaar (rendement van 20 %). In 5 jaar tijd is hun investering dus terugverdiend!

Wilt u ook een lagere energierekening en meer comfort in uw woning? Heeft u plannen om uw vloer, dak of gevel te isoleren? Doe dat dan nu! U kunt namelijk nu subsidie aanvragen waarmee u eenderde van de kosten kunt terugkrijgen. Zo bespaart u maximaal 500 euro. Er is nog voldoende subsidiebudget voor circa 750 woningeigenaren.

Voor wie?

Alle woningen van vóór 1980 met een WOZ-waarde van maximaal 350.000 euro (peildatum 1 januari 2009) komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is eenderde van de kosten met een maximum van 500 euro. Particuliere woningeigenaren (ook leden van Vereniging van Eigenaren, VVE) kunnen bij de gemeente een subsidieaanvraag doen door een formulier in te vullen en een offerte bij te voegen. Handig om te weten: er geldt nog steeds een laag BTW-tarief van 6 procent in plaats van 19 procent voor het laten aanbrengen van isolatie. Doe-het-zelvers mogen een inschatting van de kosten geven. Achteraf moet u de rekening overhandigen en de gemeente kan komen controleren wat u heeft uitgevoerd.

Hoe aanvragen?

De aanvraagformulieren zijn de downloaden op www.arnhem.nl, onder Digitaal Loket bij Subsidieregeling Isolatiemaatregelen. De aanvraag kan daar ook on-line (via DigiD-aanmelding) worden ingediend. Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier of advies over isolatiemogelijkheden kunt u terecht bij De Groene Vos aan de Hommelseweg 41, het centrum voor duurzame ontwikkeling, tel. (026) 737 0041 of kijk op www.duurzamewijk.nl. Algemene informatie over de subsidieregeling kunt u vinden op www.klimaatservicepuntarnhem.nl en www.woningisolatie.nu.

In ‘t kort

•           De subsidie geldt alleen voor isolatie van dak, vloer en gevel

•           U krijgt 1/3 van de kosten vergoed, met een maximum van 500 euro

•           U heeft een koopwoning van vóór 1980

•           De WOZ-waarde van uw woning is maximaal 350.000 euro (peildatum 1 januari 2009)

•           U moet vooraf een offerte of (bij doe-het-zelvers) een schatting van de kosten indienen

•           Pas als uw subsidieaanvraag is goedgekeurd kunt u aan de slag

•           Na opsturen van de factuur krijgt u het subsidiebedrag gestort

Let op! Pas als de gemeente de aanvraag heeft goedgekeurd, mag u het werk (laten) uitvoeren. Download dus eerst het aanvraagformulier van de website en stuur dit op naar de gemeente. Binnen vier weken hoort u of u aan de slag kunt.