ARNHEM/REGIO – De politie Gelderland-Midden waarschuwt alert te zijn op Engelssprekende klusjesmannen die op intimiderende wijze diensten aanbieden op verschillende plaatsen in de regio. De afgelopen week kwamen er meldingen binnen uit onder meer Heteren. Maar ook op andere plaatsen in de regio worden diensten aangeboden, zoals in Barneveld, Nijkerk, Heelsum (gemeente Renkum), Ede, Bemmel en Zevenaar.

De mannen zijn vaak gekleed in oranje werkkleding en maken gebruik van bestelauto’s of busjes en bieden onder meer aan gevels of opritten schoon te maken. Ook biedt men aan bestrating of schilderwerk te doen. Als men op de voorstellen, die tegen een aantrekkelijke prijs worden aangeboden, ingaat blijken de uiteindelijke werkzaamheden soms fors duurder uit te vallen. Op een intimiderende manier worden mensen dan vaak aangezet om toch maar te betalen. Garantie op de werkzaamheden is er al evenmin, na het betalen vertrekt men met de noorderzon.

’Op het randje’
De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken. Men zit vaak op het randje van wat wettelijk is toegestaan. Van belang is goede prijsafspraken te maken en desnoods op schrift te stellen. Beter nog gaat men niet op de voorstellen in. Huur een erkend vakman in; daar zijn goede afspraken mee te maken.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053