In maart is in de Bernhardlaan een wietplantage opgerold door de politie en in de Julianalaan is een auto bekrast en is er een poging gedaan tot inbraak in een auto.

In dezelfde maand is in de Karthuizerstraat geprobeerd om in te breken in een woning. De dieven probeerden met een schroevendraaier een raam open breken, zij zijn echter niet binnen gekomen doordat zij door een buurman gestoord zijn.

Het is dieven wel gelukt om in te breken in een woning aan de Laan van Klarenbeek, er stond een raam open aan de voorzijde van de woning waardoor de dieven binnen zijn gekomen.  Ook in een woning aan de Prümelaan is ingebroken, de dieven konden binnenkomen door de deur “open te hengelen” via een bovenraampje .

Bij de supermarkt aan de Rosendaalseweg is in maart een fiets gestolen.

Begin april waren er in het Beekdallyceum 500 jongeren voor een weekend gehuisvest ivm een sportevenement. De jongeren hebben voor overlast gezorgd in de wijk (wangedrag door alcoholmisbruik en geluidsoverlast).

In april heeft er een poging tot inbraak in een woning aan de Julianalaan plaatsgevonden, dieven hebben, zonder succes, geprobeerd om een raamkozijn open te breken.

Een aantal foutparkeerders bij de school de Boomhut aan de Julianalaan zijn door de politie beboet.

De politie heeft  een melding ontvangen dat een hond en andere hond heeft gebeten in het park. De politie heeft bemiddeld tussen de beide hondenbazen en de zaak is verder onderling geregeld.

Aan de Velperweg is in april een auto, een BMW, gestolen. En in mei en juni hebben er auto-inbraken plaatsgevonden in de Bernhardlaan (front van navigatieapparatuur gestolen) en in de Prümelaan (airbag uit het stuur gestolen).

In mei is er ingebroken in een woning aan de Laan van Klarenbeek. De dieven hebben autosleutels uit de woning weggenomen en hebben daarmee de auto die voor de deur stond mee kunnen nemen. Aan de Huijghenslaan is in mei een inbraak in een woning verijdeld door de bewoonster. De dieven zijn gevlucht.

In juni  is er een set kentekenplaten gestolen in de Bernhardlaan, is er een radio uit een auto aan de Goeijenlaan gestolen en is een scooter ontvreemd in de Huijghenslaan.  In dezelfde maand is er ingebroken in een woning aan de Rosendaalseweg, de dieven zijn binnengekomen via een deur die ’s nachts, vanwege de warmte, op een kier stond.

Er komen nog steeds winkeldieven naar de supermarkt aan de Rosendaalseweg, er zijn er dankzij het camerasysteem in de winkel een flink aantal betrapt en opgepakt.

De politie heeft ook weer snelheidscontroles uitgevoerd op de Huijghenslaan en de Velperweg, de hoogst gemeten snelheid was 92 km/uur.

In de Julianalaan is in juli ingebroken in een woning, de dieven zijn later aangehouden toen zij de gestolen spullen probeerden te verkopen.

En tot slot is er in augustus weer een fiets gestolen bij de supermarkt aan de Rosendaalseweg. In oktober heeft de politie een graveeractie voor fietsen georganiseerd bij deze supermarkt. Iedereen kon een uniek nummer in zijn of haar fiets laten graferen.

Werkgroep Wijkveiligheid en Verkeer