Groen inspiratie Event Angerenstein Toekomstbestendig en Duurzaam Paasberg

Met groene daken, natuurvriendelijke tuinen, elektrische deelauto’s, zonnepanelen, Herenboeren en nog veel meer! 

Met kinderprogramma!

 Een event voor en door buurtbewoners 

Mede mogelijk gemaakt door Arnhem Aan

 

 

Zondag 12 september 12.00-16.00 uur

In de circustent – Park Angerenstein

Beste buurtgenoten, graag nodigen wij jullie uit voor dit mooie event om onze buurt nog groener en duurzamer te maken!

Hieronder al een preview wat je daar allemaal kunt verwachten.

Tijdens het event wordt uiteraard rekening gehouden met de geldende regels omtrent COVID-19

Van harte welkom!

  • Inkoopactie groene daken

Groene daken hebben veel voordelen. Heb je een schuur, dak dat groener kan, kom dan naar het event voor meer informatie over de inkoopactie

  • Gratis tuinadvies natuurvriendelijke tuin

Wil je minder stenen in je tuin, bij- en vlindervriendelijk tuinieren of weten hoe je regenwater op kan vangen? Expert bloemrijk en natuurvriendelijk tuinieren Anthonetta van Bergenhenegouwen geeft advies in het park en een workshop.

  • Proefritje elektrische deelauto

Angerenstein heeft inmiddels 2 aanbieders van deelauto’s. Maak een proefritje in een elektrische deelauto en laat je informeren over het gebruik en de abonnementsvormen.

  • Help mee met een zwerfafval opruimactie

De afvalrapers doen elke week hun best om de wijk schoon te houden en kunnen wel wat hulp gebruiken. Met een groepje gaan we de wijken in en de hotspots langs.

  • Klimaatgesprekken

Praktische handvatten nodig om de impact van je huishouden op het milieu te verkleinen? Heb je soms het gevoel dat je alleen loopt te ploeteren en heb je het gevoel dat mensen met hele andere dingen bezig zijn dan met de urgentie van de klimaatcrisis? Maak kennis met Klimaatgesprekken en leer alles over je eigen voetafdruk

  • Collectieve inkoop zonnepanelen en advies energiebesparing.

Het energieloket Midden Gelderland organiseert een inkoopactie met lokale installateurs. Hoor er meer over op het event. De bus van Lijn2030 geeft onafhankelijk advies over energie besparen in en aan je huis.

  • Herenboeren Arnhem Noord

Samen dichtbij huis duurzaam voedsel produceren? Kom meer te weten over hoe het werkt en of het iets voor je is!

  • En meer……………

 

Een initiatief van de werkgroep Angerenstein Toekomstbestendig en Duurzaam Paasberg. Vragen ideeën of contact? Mail ons op angerenstein.toekomstbestendig@gmail.com

 

Bewoners Enquête duurzaamheid Angerenstein

Als werkgroep ‘Angerenstein Toekomstbestendig’ zijn wij al sinds 2018 bezig met duurzaamheid en groen in onze wijk, Denk aan elektrische deelauto’s groene daken, en warmte camera wandelingen.

Met bovenstaande thema’s gaan we door, maar we willen de bewoners van Angerenstein ook verder ondersteunen bij keuzes die er m.b.t. de energietransitie in de wijk gemaakt moeten worden. De wijk zal pas ergens tussen 2030 en 2050 ‘van het gas’ worden gehaald . Wij willen ons daarom in eerste instantie richten op het besparen van energie en in een later stadium pas op de warmtetransitie.

Met behulp van een enquête willen wij graag informatie verzamelen omtrent de behoeften van onze bewoners in de wijk. Via onderstaande link of de QR code krijg je toegang tot de enquête. Neem s.v.p. een paar minuten de tijd deze in te vullen, dan krijgen wij beter inzicht wat jij belangrijk vindt, dank!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI-7cyruPhQX3i7guk3MrhCqrAYXWifQoJ-s1OXoDPJ6lmjg/viewform

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar enthousiaste bewoners die met ons de wijk duurzamer willen maken op het gebied van mobiliteit, biodiversiteit, energie en klimaat. En dus willen meewerken aan het organiseren van wijkacties. Want alleen met ons 5-en gaat ons dat echt niet lukken.

Wil je ons helpen, stuur dan een mail naar angerenstein.toekomstbestendig@gmail.com

 

Alvast bedankt voor je respons!

 

Groet, Angerenstein Toekomstbestendig

Anne-Marie Pronk

Hans van Ammers

Han de Haas

Jasper Neyssen

Marc Klaassen

 

Link naar de enquête: