Hugen, De Echte Bakker uit onze wijk heeft vorige maand de derde prijs in de wacht gesleept bij de landelijke Paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. Op dinsdag 8 april reikten keurmeesters Chris Scholtens en Cees de Haan persoonlijk de derde prijs uit aan Wery Hugen.

paasbroodhugen

Over de keuring:
Alle Echte Bakkers van Nederland konden hun Paasbroden voorleggen aan keurmeesters Chris Scholtens, GildeMeester van het Echte Bakkersgilde en Cees de Haan, Kwaliteitsadviseur van GildePartnerKoopmans Meel. Zij letten er vooral op dat de smaak in balans is, de krenten en rozijnen goed verdeeld zijn en dat de kleur mooi goudbruin is. Scholtens: “Het Paasbrood van Hugen wordt op al deze punten met uitmuntend beoordeeld. Vooral het model is heel erg goed. Dat geeft meteen aan dat het brood perfect gebakken is en bij deze speciale producten getuigt dat van een stukje vakmanschap.”

Ware topsporters

Wery Hugen reageert enthousiast. “In vind het helemaal fantastisch dat we deze derde prijs hebben gewonnen. Het is een bevestiging voor het hele team,” aldus Wery. “We zijn telkens bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. De grondstoffen zijn top, daar doe ik geen concessies aan. Verder gaat het om details: de temperatuur in de bakkerij moet goed en constant zijn, de krenten en rozijnen mogen niet te nat zijn en het deeg moet onder de goede omstandigheden rijzen en bakken. Deze derde prijs is een geweldige beloning!”

 Verrassende smaak

Naast het mooie model van het Paasbrood van Hugen is ook de smaak dik in orde. Scholtens licht toe: “De smaak heeft een heel goede balans door de zuidvruchten in het brood en het amandelschaafsel in de decoratie. Dat is voor de consumenten natuurlijk het belangrijkste.” Over het doorzettingsvermogen van Hugen zegt Scholtens: “Wery Hugen is een gedreven vakman en niet snel tevreden. In de productcompetities van het Gilde scoorde hij al vaker een goede uitslag maar hij bleef werken aan de laatste verbeterpuntjes en nu valt hij in de prijzen. Dat is een knappe prestatie.”