==van de gemeente, 30-11-2015==

Anja Haga (ChristenUnie) is door de gemeenteraad van Arnhem geïnstalleerd als wethouder. Ze krijgt de portefeuilles Zorg en Welzijn (WMO), Wijkzaken, Vluchtelingenzaken, Duurzaamheid/EMIA en Lingezegen.

Haga (38) noemt haar benoeming als wethouder in Arnhem een eer. “Ik ben de politiek ingegaan omdat ik me in wil zetten voor de samenleving. Ik vind het belangrijk dat er geen mens tussen wal en schip valt en dat we de aarde goed nalaten voor de mensen na ons. Dat is altijd mijn passie geweest en ook als wethouder in Arnhem zal ik vanuit deze passie werken. ”

Haga was eerder fractievoorzitter voor de CU in de Provinciale Staten van Friesland. Recent werd ze door collega-statenleden nog verkozen tot beste statenlid over de periode 2011-2015. Ze werkte verder onder meer als projectleider WMO/Jeugdwet voor een instelling in de gehandicaptenzorg, was senior adviseur van ChristenUnie-bestuurders en lid van de Raad van Toezicht van Zorgbelang. Haga woont met haar man in Dokkum en huurt een appartement in Arnhem.

Het aantreden van Haga markeert de toetreding van de ChristenUnie tot de coalitie in Arnhem. Dit is voor het eerst in de geschiedenis in Arnhem. De coalitie bestaat verder uit D66, SP en CDA.

Haga wordt wijkwethouder van Het Arnhemse Broek, Geitenkamp, Monnikenhuizen, Velperweg e.o. en Klarendal. Ze wil op korte termijn met deze wijken kennis maken. “Dat staat hoog op mijn prioriteitenlijstje. Arnhem heeft de ambitie om heel goed te luisteren naar wat wijkbewoners belangrijk vinden. Ik kan me daar helemaal in vinden.”