Tot voor kort was u gewend om eenmaal per jaar een papieren afvalwijzer te ontvangen. Dat is veranderd. Vanaf nu kunt u de afvalophaaldagen, die gelden voor uw adres, heel gemakkelijk via de digitale afvalwijzer opvragen. Kijk daarvoor op: www.afvalwijzerarnhem.nl.

Uw huidige afvalwijzer loopt tot en met maart 2012, bewaar deze dus nog even!

De reden waarom de afvalwijzer tot april loopt is omdat het huidige contract met de afvalinzamelaar dan afloopt. Ondertussen is er een nieuwe overeenkomst met SITA gesloten, waarbij SITA ook de komende jaren de afvalinzamelaar in Arnhem blijft. Dit is het resultaat van de Europese aanbesteding. Met SITA is afgesproken dat alle ophaaldagen dit jaar zoveel mogelijk hetzelfde blijven.

Geen papieren versie meer

Vanaf nu verschijnt er geen papieren versie meer van de afvalwijzer. Voortaan kunt u al uw ophaalgegevens vinden op www.afvalwijzerarnhem.nl. Het enige wat u hoeft te doen is uw postcode (kleine letters en geen spatie) en huisnummer invullen. Er verschijnt dan een maandkalender met daarin alle ophaalgegevens die op uw huisadres van toepassing zijn. Het totale jaaroverzicht van de afvalwijzer kunt u downloaden (PDF) en uitprinten. Ook kunt u de ophaalgegevens koppelen met uw agenda. Kies hiervoor de data die u wilt koppelen en na het downloaden worden de ophaaldata in uw eigen agenda geplaatst. En naast alle ophaalgegevens vindt u in de afvalwijzer ook alle belangrijke informatie over afval en afvalscheiding.

Informatie

Heeft u geen internet of heeft u geen mogelijkheid om de digitale afvalwijzer te raadplegen, dan kunt u bellen naar de SITA servicelijn, tel. (026) 4 460 490.

Voor vragen of klachten over afvalinzameling kunt u, zoals u gewend bent, ook terecht bij SITA servicelijn, tel. (026) 4 460 490.