Meld je nu aan voor de Drive Xperience!

Het duurt nog even, maar je kunt je er wel alvast voor opgeven: de Drive Xperience,  spannende en leerzame praktijkdagen voor jonge autorijders. Jong wil zeggen: 18- t/m 24-jarigen, die tusen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben, maar al wel rij-ervaring hebben opgedaan.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni 2013 vinden deze dagen plaats op de Gemeentewerf aan de Snelliusweg 66 in Arnhem. Deelname is gratis. In samenwerking met de gemeente Arnhem organiseert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland de Drive Xperience, die ook in Elst, Beuningen en Wijchen plaatsvindt.

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is belangrijk. De gemeente werkt daar dan ook op verschillende manieren aan. Ze past wegen en gebieden aan om situaties nog veiliger te maken. Daarnaast geeft zij voorlichting en educatie over verkeer om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich veiliger gedragen in het verkeer. De DriveXperience wordt georganiseerd, omdat jonge automobilisten extra kwetsbaar zijn in het verkeer. Door deze praktijkdagen worden zij zich bewuster van hun rijstijl en kunnen zij deze verder ontwikkelen.

Programma 

Het programma duurt een dag en bestaat uit drie onderdelen: de Road Xperience, de Track Xperience en de Xperience Xchange. De Road Xperience is een praktijkrit onder begeleiding van een coach. Dit onderdeel geeft inzicht in hoe andere weggebruikers de jonge automobilist ervaren. Bij de Track Xperience kunnen deelnemers een noodstop maken op een ter plaatse aangelegde mobiele rem-/slipbaan. Zo kan men ervaren hoe lang de remweg bij een noodstop op een gladwegdek is. Het derde onderdeel is de Xperience Xchange. Hierbij discussiëren de deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname. Ook een verkeer- en alcoholdeskundige op dit gebied neemt deel aan deze open discussie. Een lunch is inbegrepen.

De auto’s op de mobiele rem/slipbaan worden gratis beschikbaar gesteld. Deelnemers hoeven dus zelf geen auto mee te nemen.

Aanmelden 

Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs, dat tussen de drie maanden en twee jaar oud is, kan zich aanmelden en gratis aan deze dag meedoen. Aanmelden kan op www.thedrivexperience.nl of op www.jongeautorijders.nl.