Festiviteiten

Leonardo diCaprio komt naar park Angerenstein

Geschreven op 13 september, 2018 door swa

UITNODIGING – Gratis filmvoorstelling onder de sterren op 22 september

‘Angerenstein Toekomstbestendig’, een groep van enthousiaste buurtbewoners, nodigt u uit voor een filmvoorstelling in ons park. Kom zaterdagavond 22 september a.s. naar de openluchtbioscoop in park Angerenstein en bekijk samen met je buren de film ‘Before the Flood‘. In de film laat Leonardo DiCaprio zien welke gevolgen klimaatverandering nu al heeft. Hij praat met wetenschappers en wereldleiders en doet verslag van de oorzaken van klimaatverandering en de mogelijke oplossingen.

Om 19:45 vertellen we kort waarom wij deze filmavond hebben georganiseerd en om 20:00 uur start de film. Neem een (tuin)stoel, een warm dekentje en wat lekkers te eten en te drinken mee. En natuurlijk je huisgenoten en je buren.

De filmvoorstelling is georganiseerd door buurtbewoners Jasper, Sanne, Hans, Rob en Anne-Marie. We willen graag samen met de buurt, met jullie dus, aan de slag om Angerenstein toekomstbestendig te maken. Hoe kunnen we bijvoorbeeld samen meer energie besparen, duurzame energie opwekken, onze tuinen vergroenen, verdroging en wateroverlast tegengaan?

Tot de 22e!

Sprookjespark zondag 17 juni

Geschreven op 7 juni, 2018 door kinderen

Zondag 17 juni van 13.00 tot 15.30u weer leuke kinderactiviteiten in het park! Dit keer met het thema onderwater… waar de kinderen uit de buurt de natuurlijkste sprookjes beleven. Met o.a. spelletjes, knutselen, survivalbaan en nog veel meer…
Kosten deelname € 2,50 per kind.

Koningsdag 2018 wordt nog grootser! 

Geschreven op 18 maart, 2018 door kinderen

De afgelopen jaren werd Koningsdag in Park Angerenstein al steeds groter en bekender in Arnhem in omstreken maar dit jaar beloofd het grootser dan ooit te worden! Een nieuwe organisatie heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om er een dagvullend feestprogramma van te maken voor jong en oud! Wat is er allemaal te doen…

Ongedwongen, vrijblijvend en ouderwets gezellig, dat is Koningsdag in Park Angerenstein. Op 27 april is Park Angerenstein (tussen Velperweg en Rosendaalseweg) de gezelligste plek van Oost-Arnhem. Dit jaar met een volledig dagprogramma van 09:00 – 18:00 uur, met natuurlijk een kleedjesmarkt en kindervermaak, maar ook met een heuse taartbakwedstrijd, verrassende food and drinks, een feesttent en verschillende vormen van spel en spelen. Kortom een dag vol plezier voor jong & oud.

Iedereen is welkom en graag zien we ook jullie genieten op hét Koningsdagfeest van Oost-Arnhem. Kom op Koningsdag naar Park Angerenstein en beleef een Koningsdag als vanouds.

Houd de (Koningsdag) facebookpagina  en de website: www.evenementenangerenstein.nl goed in de gaten voor meer detailinformatie over de festiviteiten en hoe je bijvoorbeeld kunt meedoen met de taartbakwedstrijd.

Ontwerp huisstijl Koningsdag 2018: (typo)grafisch ontwerpbureau Letters en Plaatjes

Kinderactiviteiten Angerenstein 2018

Geschreven op 31 januari, 2018 door kinderen

De data van de kinderactiviteiten in Angerenstein voor 2018 zijn bekend, namelijk:

Zondag 25 maart:
– Palmpasenoptocht met aansluitend paaseieren zoeken: 
 12.15 uur verzamelen voor de Villa in park Angerenstein
– Vossenjacht voor kinderen van 7 tot 12 jaar: 
starten kan tussen 15.00 en 16.00 uur vanaf de pingpong tafel op het veldje aan de Julianalaan, eindtijd 17.00 uur

Zondag 17 juniSprookjespark
Op het grote veld in Park Angerenstein

Zaterdag 3 november: Griezeljacht
Park Angerenstein, vooraf aanmelden

Zaterdag 10 november: Sint Maarten
Verzamelen bij de garageboxen op de Irenestraat

Wanneer je vragen hebt over één van deze activiteiten of over de kinderactiviteiten in zijn algemeenheid, neem dan contact op met de Werkgroep Kinderen via kinderen@angerenstein-arnhem.nl

Sint Maarten optocht 11 november

Geschreven op 5 november, 2017 door kinderen

Loop jij ook mee met de Sint Maarten optocht op zaterdag 11 november? Breng je (zelfgemaakte) lampion mee! De optocht start om 17.30u in de Irenestraat en loopt door het park de wijk in. Na de optocht zullen de kinderen op zoek gaan naar huizen waar ze aan mogen bellen om in ruil voor wat lekkers een Sint-Maartenslied te zingen.

Mogen de kinderen bij u aanbellen, zet dan vanaf 17.30u een brandende kaars duidelijk zichtbaar voor uw raam! Namens de kinderen van de wijk alvast hartelijk dank!

Bij slecht weer gaat het niet door. 

Griezeltocht 4 november

Geschreven op 6 oktober, 2017 door kinderen

Zit je in groep 6, 7 of 8 en ben je niet snel bang? Geef je dan op voor de Griezeltocht van Angerenstein! Meld je aan als groep (max. 6 pers.) of alleen (wij delen je in). Mail voor 29 oktober de naam/namen incl. leeftijd naar griezelangerenstein@gmail.com. Ieder groepje MOET begeleid worden door 2 volwassenen. Extra info volgt na aanmelding. Ingang Park Insula Dei, € 3 p.p.

Wijkvolleybaltoernooi 3 september

Geschreven op 24 augustus, 2017 door swa

Op zondag 3 september vindt van 10.00-16.00 uur  weer het jaarlijks VOLLEYBALTOERNOOI plaats in park Angerenstein

 

  • Voor buurtbewoners uit Angerenstein en omliggende wijken.
  • Je kunt je inschrijven als team maar ook individueel!
  • Inschrijfgeld kun je bij aanvang van het toernooi voldoen.
  • Je hoeft geen sterspeler te zijn, het gaat om de gezelligheid!
  • We spelen met gemengde teams! Minimaal 2 dames per team.

We hopen op een gezellige en zonnige sportieve dag!

Schrijf jezelf of je team voor 27 augustus aanstaande in via f_pos@hotmail.com
Inschrijfgeld: individueel €5,- / team €30,-

 

Namens de organisatie

Mariel van Schuppen
Vincent Ribbert
Edwin de Geus
Femke Pos

Sprookjespark 24 juni | 12.15 -14.30u

Geschreven op 6 juni, 2017 door kinderen

Kom jij ook de natuurlijkste sprookjes beleven tijdens het Sprookjespark op zaterdag 24 juni in Park Angerenstein? Er zijn allerlei leuke spelletjes, knutselactiviteiten, een poppenkast en nog veel meer activiteiten voor de kleintjes uit de wijk!

Kosten 2,50 euro per kind.

Het sprookjespark is onderdeel van het lustrumfeest van de wijkvereniging.

 

Eten in het park – opgeven voor 10 juni

Geschreven op 5 juni, 2017 door swa

Samen eten in ons park!
Wil je te midden van ons mooie park genieten van een originele en heerlijke buitenkook beleving? Vind je het leuk om je kinderen (veilig) zelf o.a. marshmellows te laten roosteren? Vegetariërs in de familie? Geen probleem, voor elk wat wils. Schrijf je uiterlijk 10 juni in voor deze gezellige en lekkere eetactiviteit. Vooraf reserveren is noodzakelijk (en ter plekke niet mogelijk).

Inschrijven kan op twee manieren:
Via het strookje dat je vindt in de wijkkrant, de bezorgde flyer of hier. Inleveren kan met gepast geld in gesloten enveloppe op één van onderstaande adressen: Noord: De Goeijenlaan 58 (hoekhuis Irenestraat) | Midden: Karthuizerstraat 12 | Zuid: Van Limburg Stirumlaan 7. Je ontvangt van ons een bevestiging via e-mail.

of

Via een e-mail naar lustrumangerenstein@gmail.com. Vermeld je naam, 06-nummer, aantal volwassenen, kinderen 3-12 jr en/of kinderen 0-2 jaar. Je ontvangt van ons via whatsapp of sms een iDEAL hyperlink (afkomstig van SWA, 06-*****562). Ná betaling –uiterlijk 10 juni- is je inschrijving definitief. Je ontvangt van ons een bevestiging via e-mail.

Vijfkamp – wie wint de Angerensteinbokaal?

Geschreven op 5 juni, 2017 door swa

Tijdens het wijkfeest wordt in een VIJFKAMP gestreden om de eerste ANGERENSTEINBOKAAL

Doen jullie mee?
Op de lustrumdag zal er—bij voldoende animo- van 14.00-16.00 uur een actief programma worden georganiseerd. Denk hierbij aan de sfeer van de vroegere spelshow Zeskamp. Enkele voorbeelden: een echte bootcamp onder leiding van een regionale coryfee met estafette, skippy ballen, penalties nemen, sportmemory etc.
Strijd jij samen met jouw buren, jouw pleintje of een schoolclubje om de eerste Angerensteinbokaal?
Meld je uiterlijk 15 juni als team (max 10 personen per team) aan via lustrumangerenstein@gmail.com. Heb je niet voldoende teamleden? Meld je dan ook aan! We proberen je in te delen bij een ander team of een team samen te stellen. Deelname is gratis. Enne…. Je hoeft geen olympiër te zijn om toch mee te doen, we zorgen voor voldoende variatie!